Kurča aj počas krízy
17. APRÍLA 2020
S tradíciou ide ruka v ruke aj zodpovednosť. HYZA aj v ťažkej situácii dodáva každý deň zákazníkom obľúbené hydinové produkty.
Pre mnohé podniky dnes nastali ťažké časy. Niektoré museli zatvoriť svoje brány a prestať s výrobou, kým sa pandémia koronavírusu utíši. Slovenská firma HYZA však naďalej usilovne pracuje a každý deň prináša zákazníkom na stôl čerstvé hydinové produkty tej najvyššej kvality. Aj v HYZE však museli pristúpiť k nepredstaviteľným opatreniam, ktoré majú pomôcť v boji s koronavírusom.
Prioritou pre firmu sú kvalitné výrobky a spokojní zákazníci. „V roku 2015 sme uviedli na trh prémiový produkt – špeciálne vyšľachtené slovenské Zlaté kurča, ktoré spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky zákazníkov,“ hovorí výkonný riaditeľ HYZY Jiří Šavrda. Kvalitu mäsa ovplyvňuje nielen samotné usmrtenie a jatočné spracovanie hydiny. Cesta hydiny k zákazníkom sa začína už na poli, kde na chov potrebujú vypestovať vhodnú pšenicu či kukuricu. Ďalej pokračuje cez liaheň a farmy až na vlastné spracovanie. „Šetrnosť, dodržiavanie podmienok welfare chovu, ako aj nové moderné technológie, ale najmä um ľudí sú faktory, ktoré prinášajú našim zákazníkom kvalitné kurča zo slovenskej HYZY,“ dodáva Šavrda. V HYZE dodržiavajú tie najprísnejšie požiadavky na kvalitu a bezpečnosť výrobkov. V závode si uvedomujú význam všetkých fáz výroby mäsa od produkcie vajec až po finálne spracovanie výrobku. Zákazníkom preto poskytujú celý reťazec informácií o produkte od a po z. „Pod naše výrobky sa s hrdosťou podpisujeme,“ potvrdzuje Šavrda. „Buď značkou, alebo oválom SK106ES, čo je kód nášho závodu v Topoľčanoch. Ak teda aj nenájdete na výrobku priamo značku HYZA, lebo napríklad privátne značky nenesú ozna čenie Hyza, uvedený kód priradí a jasne identifikuje výrobcu.“
História jedinečnej značky sa začína písať v roku 1949 v Topoľčanoch. V tomto roku začalo fungovať prvé stredisko chovu hydiny – predchodca dnešnej HYZY. O 10 rokov neskôr z neho vyrástla fabrika, ktorá spracúvala denne 2 500 kurčiat. Významným krokom bolo otvorenie novej prevádzky v Žiline. Písal sa rok 1975 a už vtedy bola spoločnosť zárukou dlhoročnej kvality. V apríli 1978 sa otvoril moderný závod v Topoľčanoch. Kvalitné hydinové produkty si tak zákazníci môžu vychutnávať už vyše 70 rokov. A ako vyzerá spoločnosť dnes? Nové technologické postupy a najmä neutíchajúca snaha napredovať a zlepšovať sa priniesli svoje ovocie. HYZA je v súčasnosti jedným z popredných spracovateľov a výrobcov hydiny v strednej Európe a denne prejde jej bránami vyše 110-tisíc kurčiat zo slovenských fariem. Krízová situácia okolo vírusu COVID-19 preveruje celú svetovú ekonomiku. Slovenskí spotrebitelia si však aj v tejto neistej situácii môžu každý deň vychutnať kurčatá a výrobky od HYZY. „Záverom je potrebné poďakovať všetkým našim kolegyniam a kolegom naprieč celou
spoločnosťou, pretože i v týchto neľahkých chvíľach vyrába HYZA bezpečné a kvalitné výrobky, ktoré očakávajú naši zákazníci na pultoch obchodov,“ uzatvára Šavrda.
Lahodné sous-vide
Chcete byť šéfkuchárom aj vy? Nemáte čas na siahodlhú prípravu jedál? V takom prípade môžete siahnuť po overených receptoch na rýchlu prípravu mäsa. Na pultoch predajní už čoskoro nájdete radu výrobkov „sous-vide“ od spoločnosti HYZA. Tento spôsob prípravy možno opísať ako „chutne, rýchlo a jednoducho“. Sous-vide v preklade znamená „vo vákuu“. Táto metóda predstavuje šetrné varenie mäsa zabaleného vo vákuu pri nízkej teplote niekoľko hodín. Takto upravené mäso si zachová svoju krehkosť a šťavnatosť, zároveň všetky živiny a hmotnosť. Výrobok je vhodný aj pre alergikov, keďže neobsahuje žiadne alergény. Každému chutí niečo iné, preto si môžete vybrať z dvoch variantov. Na pultoch nájdete sous-vide v dvoch príchutiach, a to kuracie stehná bez kosti s kožou s paprikovou príchuťou a kuracie krídelká s čili. Mäso v chladničke vydrží až 45 dní a jeho príprava zaberie menej ako 30 minút.
Ďalšou novinkou topoľčianskej firmy je darček pre každého milovníka grilovania. HYZA pridá k obľúbeným kuracím dielom zdarma korenie „Zlaté kurča“. Darček je súčasťou noviniek. Nájdete ho v čerstvých horných a dolných kuracích stehnách bez kosti v rodinnom balení a v kuracích stehnách bez kosti s kožou, v rodinnom balení v miske s ochrannou atmosférou. Grilovacia novinka ušetrí váš čas. Výrobok stačí uložiť do zapekacej misy alebo na grilovaciu tácku, posypať pribalením chutným korením a upiecť tradičným spôsobom. Korenie dodá kuraciemu mäsu jedinečnú chuť. Dozaista po tejto novinke siahnete opakovane. A tomu, komu zostane korenie navyše, nie je nič jednoduchšie ako ho použiť na celé kurča, pekne ho do zlatista ugrilovať a to bude potom mňamka. Hyza vám praje dobrú chuť.
Zdroj: Hospodárske noviny