Kroketa z konfitovaných kuracích štvrtí, pyré z pečeného jablka, chren
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
1h 30m
POČET PORCIÍ
4
„Možno vás to prekvapí, no krokety nie sú len zemiakové! Pripravte si ich z konfitovaných kuracích štvrtí. Ak k tomu pridáte pyré z pečených jabĺk, máte na stole dobrotu ako z michelinskej reštaurácie,“ sľubuje šéfkuchár Juraj Hruška a dodáva, aby ste pri príprave nešetrili pyré. Prečo, to sa dozviete z nášho receptu.
Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na prípravu krokety z kuracích štvrtí:
4 ks čerstvé kuracie štvrte stehenné
- 250 g kačacia masť
- soľ
- 200 g cibuľa
- 10 g cesnak
- 2 ks bobkový list
- 10 g rozmarín
- 5 g tymián
- 20 g petržlenová vňať hladká
- 20 g ligurček
- 3 ks žĺtok
- 50 g šalotka
- korenie
- hladká múka a panko strúhanka na obaľovanie
- vajce na obaľovanie
- olej na vyprážanie
- 3 ks jablko
- med na dochutenie
- limetka
- 50 g maslo
- chren strúhaný bez nálevu
Postup prípravy:
- V hlbšom plechu na pečenie si rozpustíme kačaciu masť.
- Vložíme osolené kuracie štvrte, cibuľu, bobkový list, cesnak, rozmarín, tymián a prikryjeme alobalom.
- Pečieme v rúre pri teplote 100°C, pokým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti.
- Upečené mäso oddelíme od kosti, nakrájame nadrobno, pridáme doň nasekanú vňatku, ligurček, šalotku, korenie a žĺtok.
- Zo zmesi vytvarujeme krokety, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme.
- Z jabĺk odstránime jadrovníky. Očistené jablká pečieme v rúre domäkka pri teplote 180°C.
- Upečené jablká rozmixujeme do hladkého pyré s pridaním rozpusteného masla a limetkovej šťavy.
- Pokiaľ jablká nie sú dostatočne sladké, pridáme do nich med.
Vedeli ste, že:
Slovenské príslovie hovorí, že večera býva múdrejšia ráno. V tomto prípade to tak naozaj platí. Z prebytočného jablkového pyré môžete mať totiž aj ďalší chod. Odložte si jablkové pyré do chladničky a na raňajky ho môžete pridať do vločiek.