Pikantné stehná s cesnakom
13. SEPTEMBRA 2019
AUTOR RECEPTU
HYZA
Ingrediencie
Na kuracie stehná a marinádu:
- 4 kuracie stehná
- soľ
- čierne korenie
- na marinádu:
- šťava z 1 pomaranča a 1 limetky
- nastrúhaná kôra z pomaranča a limetky
- 2 čili papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL nasekaného zeleného koriandru
- drvený koriander
- rímska rasca
Na cesnakovú omáčku:
- 40 strúčikov cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml ružového vína
- 2 PL creme fraiche
- 1 PL masla
Postup
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a zo všetkých ostatných ingrediencií pripravíme marinádu. Stehná necháme marinovať (najlepšie cez noc) a takto pripravené ugrilujeme.
Na omáčku opečieme celé strúčiky cesnaku na olivovom oleji, zalejeme vínom a necháme zredukovať. Nakoniec pridáme creme fraiche a maslo.