Kuracie supreme, pyré z pečenej mrkvy, mrkvový fresh

18. JÚLA 2023

recept-na-kuracie-supreme-s-pecenou-mrkvou-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 1h 30m
food
POČET PORCIÍ 4

„Viete, čo je kuracie supreme? Toto kuracie mäso je už od výroby oddelené od kosti a má skvelú šťavnatosť. Ja vás naučím, ako ho pripraviť na jednotku.“ Prijmite pozvanie Juraja Hrušku a pripravte si toto jedlo. Nezabudnite na šéfkuchársky tip v závere receptu, určite ho oceníte.

Čas prípravy: 90 min
Počet porcií: 4

Ingrediencie na kuracie supreme:

4 ks kuracie prsia supreme (pripravíme z celého kurčaťa)

  • soľ, korenie
  • 50 g olivový olej
  • 10 g tymián
  • 200 g maslo
  • 500 g mrkva (na pyré)
  • 50 g olivový olej
  • 80 g limetka
  • 3 PL med
  • 150 g mrkvová šťava
  • 1 ks pomaranč
  • 150 g mrkva (na chrumkavú mrkvu)
  • olej na vyprážanie
  • 12 ks mladá mrkva s vňaťou
  • 40 g citrón
  • 50 g kurací vývar
  • petržlenová vňať
  • mrkvová vňať
  • 20 g estragónový olej
  • 80 g kurací juss

Ingrediencie na kuracie supreme s pečenou mrkvou

Postup prípravy:

  1. Mrkvu nakrájame na menšie kusy. Osolíme, pridáme tymián a pečieme domäkka.
  2. Kuracie supreme si medzitým opečieme na olivovom oleji, takisto pridáme tymián, osolíme okoreníme a dáme do rúry na 180°C, približne na 20 minút.
  3. Upečenú mrkvu medzitým rozmixujeme s medom, limetkou a maslom na hladké pyré.
  4. Ďalšiu mrkvu nakrájame na julienne pásiky a vypražíme v oleji.
  5. Mladú mrkvu dáme na panvicu, opekáme ju do farby, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, maslo a pripravíme na emulziu.
  6. Nakoniec pridáme obe nasekané vňate.
  7. Mrkvovú šťavu dochutíme pomarančovou šťavou a zahustíme olivovým olejom.
  8. Upečené kuracie supreme potrieme kúskom masla.
  9. Pri podávaní nalievame na tanier najprv mrkvovú šťavu, potom kuraciu šťavu a nakoniec estragónový olej.

Vedeli ste, že:

Aj príliš hutné pyré dokážete rozriediť. V prípade, že sa vám nevdojak podarilo pripraviť hustejšie pyré, stačí priliať zeleninový alebo slepačí vývar. To pyré nielen rozriedi, ale súčasne mu dodá žiadanú chuťovú intenzitu. Tento trik používame v kuchyniach často a s jedlom dokáže spraviť skutočné zázraky.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 5 / 5. Počet hodnotení: 1

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge