Zapekané cestoviny s rajčinovou omáčkou, tekvicou a kuracím mäsom

7. OKTÓBRA 2021

cestoviny_s_kuracim_masom
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 2h
food
POČET PORCIÍ 3

Dnes si pripravíme veľmi jednoduché a chutné jedlo – zapekané cestoviny s kuracím mäsom, rajčinovou omáčkou a tekvicou. Recept si môžete obmieňať podľa typu cestovín a prípravy rajčinovej omáčky. Či ste milovníkmi domácej rajčinovej omáčky alebo ju kupujete už hotovú, jedno je isté, zapekané cestoviny s kuracím mäsom na spôsob Simony Malkovej vás zaručene dostanú!

Čas prípravy: 120 minút
Počet porcií: 3

Ingrediencie na cestoviny s kuracím mäsom

zapekané cestoviny s rajčinovou omáčkou, tekvicou a kuracím mäsom

Postup prípravy:

  1. Umytú tekvicu vydlabeme a nakrájame na kocky.
  2. Kocky tekvice preložíme do menšej zapekacej misy, prelejeme ich 1 PL oleja, okoreníme, osolíme a upečieme domäkka, približne 40 minút pri teplote 180 °C.
  3. Kuracie filé medzitým nakrájame na kúsky, okoreníme, osolíme a orestujeme na zvyšnom oleji.
  4. Prilejeme k nim krájané rajčiny, vodu a krátko povaríme.
  5. Omáčku na cestoviny s kuracím mäsom ďalej dochutíme sušeným cesnakom a nasekanou bazalkou, všetko spolu premiešame a odstavíme z plameňa.
  6. Vo väčšej mise následne zmiešame vopred uvarené cestoviny podľa návodu s rajčinovou omáčkou a upečenou tekvicou.
  7. Cestovinovú zmes preložíme do zapekacej misky, navrch naukladáme plátky mozzarelly a strúhaný parmezán.
  8. Cestoviny pečieme dozlatista pri teplote 180 °C približne 25 minút.
  9. Cestoviny s kuracím mäsom podávame vždy s čerstvou bazalkou.

Vedeli ste, že…

1. Prvé paradajky priviezol Cortéz v roku 1519 z Ameriky do Európy. No Taliani potrebovali ďalších 200 rokov, kým sa v kuchyni objavila ich legendárna paradajková omáčka, ktorá sa neskôr stala absolútnou klasikou.

2. Priemerný Talian zje ročne až 51 kilogramov cestovín. Slovák okolo 5 kg.

3. Odborníci na výživu sa zhodli, že cestoviny sú zdraviu prospešným jedlom. Obsahujú totiž bielkoviny, sacharidy, vodu a majú nízky podiel tuku. Taktiež obsahujú vápnik, fosfor, stopové prvky železo a zinok. Veľmi ľahko sa trávia a jednou z ich veľkých výhod je, že si ich vieme pripraviť jednoducho a rýchlo.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 5 / 5. Počet hodnotení: 1

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge