Bundás kenyér so šunkou, avokádom a baby špenátom
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
25m
POČET PORCIÍ
4
„Ak vám tento názov nič nehovorí, vedzte, že s týmto jedlom ste sa už akiste zoznámili vo vašom detstve. Reč je totižto o chlebíku vo vajíčku. Ja vám však ukážem, ako si ho môžete pripraviť v štýle šéfkuchára.“ Inšpirujte sa receptom Juraja Hrušku a zmeňte raňajky na gastronomický zážitok.
Čas prípravy: 25 min
Počet porcií: 4
Ingrediencie na bundás kenyér so šunkou:
- 4 krajce kváskový chlieb
- 3 ks vajíčko
- soľ, korenie
- 100 g olej slnečnicový
- 1 ks avokádo
- 1 strúčik cesnaku
- 60 g japonská majonéza
- 1 ks limetka
- 10 g koriander
- 50 g olivový olej
- 70 g baby špenát
- 4 PL balsamico
- 10 g petržlenová vňať
- 10 g ligurček
Postup prípravy:
- Nakrájaný chlieb obalíme v osolenom a okorenenom vyšľahanom vajíčku, následne vypražíme.
- Na takto vypražený chlieb natrieme japonskú majonézu.
- Pridáme vymiešané avokádo s olivovým olejom, soľou, cesnakom, limetkou, koriandrom.
- Ako lahodnú bodku položíme navrch tenké plátky kuracej šunky Herkules.
- Chlebík ozdobíme balsamicom a olivovým olejom dochuteným baby špenátom s bylinkami.
Vedeli ste, že:
Pri príprave bundás kenyéra je možné experimentovať s chuťami tak, aby ste sa trafili do vkusu každému z hostí. Ak chcete spraviť raňajky pikantnejšie, skúste pridať do majonézy wasabi, prípadne si navrch nakrájajte čerstvé chilli.