Arancini plnené hydinovým pečeňovým syrom, paradajková salsa

18. JÚLA 2023

Domace-arancino-alebo-arancini-si-spravite-jednoducho-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 1h
food
POČET PORCIÍ 4

„Týmto guličkám, plneným hydinovým pečeňovým syrom a s paradajkovou salsou, neodoláte ani na sekundu,“ hovorí slovenských šéfkuchár Juraj Hruška. Presvedčte sa o tom sami a pripravte si famózne arancini spolu s ním.

Čas prípravy: 60 min
Počet porcií: 4

Ingrediencie na plnené arancini:

Hydinový pečeňový syr

  • 250 g arborio ryža
  • 150 g šalotka
  • 500 g kurací vývar
  • soľ, korenie
  • 30 g paradajková pasta – passata
  • 20 g maslo
  • 50 g olivový olej
  • 2 ks vajce
  • hladká múka a strúhanka
  • 300 g olej na vyprážanie
  • 4 ks paradajky čerstvé
  • 50 g šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 3 PL balsamico ocot
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • biele víno

Ingrediencie potrebné na domáce arancino/arancini, ktoré chutia naozaj vynikajúco.

Postup prípravy:

  1. Šalotku do sklovita opražíme na olivovom oleji.
  2. Pridáme paradajkovú pastu, ryžu. Osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
  3. Ryžu varíme do polomäkka, al dente.
  4. Uvarenú ryžu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Prejdeme na prípravu salsy. Paradajky najprv oblanšírujeme a potom ošúpeme.
  6. Uvarené paradajky zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich spolu s bazalkou a cesnakom.
  7. Pečeňový syr nakrájame takisto na kocky.
  8. Z vychladnutej ryže vytvarujeme placku, do ktorej vložíme syr a vyformujeme do guličky.
  9. Hotové guličky obalíme v trojobale a vypražíme.
  10. Osolíme, okoreníme. Pridáme balsamico, olivový olej a dobre premiešame.

Vedeli ste, že:

Na paradajkový pretlak potrebujete obvykle väčšie množstvo paradajok. No využiť môžete aj samotné paradajkové šupky. Stačí ich vysušiť a následne rozdrviť na paradajkový prach. Skvelo sa ním dajú ochutiť šaláty či cestoviny.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge