Údené kuracie rezne, nakladané jablko a chrenový crème fraîche
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
25m
POČET PORCIÍ
4
„Čo keby som vám prezradil, že kuracie rezne sa dajú pripraviť aj originálnejšie? My ich v našom recepte povýšime na novú úroveň a to s nakladaným jablkom a chrenovým crème fraîche, ktoré im dodajú nezameniteľnú chuť,“ pozýva v tomto recepte Juraj Hruška, slovenský šéfkuchár. Pripravte si s ním toto skvelé jedlo a zistite, ako ho naservírovať tak, aby vyniklo aj na instagrame.
Čas prípravy: 25 min
Počet porcií: 4
Ingrediencie na kuracie rezne:
- 200 g jablká
- 20 g pažítkový olej
- 10 g pažítka
- 40 g limetka
- 1 PL med
- chren strúhaný
- 4 PL crème fraîche
- soľ, korenie
- 20 ks kapary
- 200 g olej na vyprážanie
- 6 ks reďkovka červená
- 4 PL olivový olej
Postup prípravy:
- Údené kuracie rezne nakrájame natenko, rozložíme ich na tanier ako carpaccio.
- Jablká nakrájame na kocky a namarinujeme ich pažítkovom oleji, mede a limetkovej šťave.
- Namarinované jablká poukladáme na plátky kuracích rezňov.
- Pripravíme si chrenový crème fraîche. Čerstvý crème fraîche ochutíme soľou, korením a zmiešame ho s chrenom. Dávkujeme pomocou trezírovacieho vrecka.
- Kapary premyjeme, osušíme a krátko vypražíme v oleji, aby sa nám otvorili. Po opražení zostanú chrumkavé.
- Navrch poukladáme osolenú reďkovku a najemno nasekanú pažítku, pokvapkáme kvalitným olivovým alebo pažítkovým olejom.
- Hotové jedlo môžeme okamžite podávať.
Vedeli ste, že:
Chuť kapár v jedle závisí od ich tepelnej úpravy. Ak chcete dosiahnuť, aby boli kapary chrumkavé, osušte ich a krátko opražte na oleji. Ručím vám za to, že tento spôsob prípravy kapár vás nadchne. O ich chuti nehovoriac.