Pečené kuracie stehno s bryndzou, grilovanou špargľou a remuládou z medvedieho cesnaku
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
40m
POČET PORCIÍ
4
Učarovala vám čerstvá remuláda? Skúste ju spolu s pečeným kuracím stehnom a ak k nej pridáte ešte naše špeciálne ingrediencie, budete stolovať ako králi. A aj tentokrát mám pre vás jeden tajný tip… ale to až na konci. Pusťme sa do toho!“ Slovenský šéfkuchár Juraj Hruška vám v tomto recepte ukáže, ako môže sezónna zelenina vyniknúť spolu s bryndzou.
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na pečené kuracie stehno:
- soľ, korenie
- olivový olej
- 10 g tymián
- 12 ks zelená špargľa
- 100 g maslo
- 80 g limetka
- 2 ks varený žĺtok
- 80 g bryndza
- 20 g pažítka
- 50 g medvedí cesnak
- 20 g mandle
- 2 ks varený bielok
Postup prípravy:
- Kuracie stehná vykostíme, osolíme a opekáme na olivovom oleji z oboch strán. Následne okoreníme a pridáme aj tymián.
- Ošúpanú špargľu osolíme a na spenenom masle, ochutenom limetkovou šťavou, ju prehrejeme.
- Prejdeme na prípravu remulády. Vajíčka, ktoré sme si uvarili natvrdo, rozdelíme. Žĺtky vložíme do mrazničky, bielka dáme do remulády.
- K bielkam pridáme medvedí cesnak, mandle, olivový olej, soľ, korenie a všetko spolu rozmixujeme.
- K záveru pridáme do zmesi limetkovú šťavu.
- Na hotové jedlo nadrobíme bryndzu, pažítku a nastrúhame mrazený žĺtok.
Vedeli ste, že:
Milí priatelia, varené žĺtka, ktoré navrhujeme v tomto recepte, si môžete pripraviť aj do zásoby. S chutným mrazeným žĺtkom totižto môžete dochutiť akékoľvek jedlo alebo snack, vrátane cestovín.