Pečené kuracie stehno s bryndzou, grilovanou špargľou a remuládou z medvedieho cesnaku

18. JÚLA 2023

recept-na-pecene-kuracie-stehno-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 40m
food
POČET PORCIÍ 4

Učarovala vám čerstvá remuláda? Skúste ju spolu s pečeným kuracím stehnom a ak k nej pridáte ešte naše špeciálne ingrediencie, budete stolovať ako králi. A aj tentokrát mám pre vás jeden tajný tip… ale to až na konci. Pusťme sa do toho!“ Slovenský šéfkuchár Juraj Hruška vám v tomto recepte ukáže, ako môže sezónna zelenina vyniknúť spolu s bryndzou.

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na pečené kuracie stehno:

4 ks čerstvé kuracie stehno

  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • 10 g tymián
  • 12 ks zelená špargľa
  • 100 g maslo
  • 80 g limetka
  • 2 ks varený žĺtok
  • 80 g bryndza
  • 20 g pažítka
  • 50 g medvedí cesnak
  • 20 g mandle
  • 2 ks varený bielok

Všetky ingrediencie na pečené kuracie stehna s bryndzzou

Postup prípravy:

  1. Kuracie stehná vykostíme, osolíme a opekáme na olivovom oleji z oboch strán. Následne okoreníme a pridáme aj tymián.
  2. Ošúpanú špargľu osolíme a na spenenom masle, ochutenom limetkovou šťavou, ju prehrejeme.
  3. Prejdeme na prípravu remulády. Vajíčka, ktoré sme si uvarili natvrdo, rozdelíme. Žĺtky vložíme do mrazničky, bielka dáme do remulády.
  4. K bielkam pridáme medvedí cesnak, mandle, olivový olej, soľ, korenie a všetko spolu rozmixujeme.
  5. K záveru pridáme do zmesi limetkovú šťavu.
  6. Na hotové jedlo nadrobíme bryndzu, pažítku a nastrúhame mrazený žĺtok.

Vedeli ste, že:

Milí priatelia, varené žĺtka, ktoré navrhujeme v tomto recepte, si môžete pripraviť aj do zásoby. S chutným mrazeným žĺtkom totižto môžete dochutiť akékoľvek jedlo alebo snack, vrátane cestovín.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge