Grilovaný baby rímsky šalát s hydinovou sekanou, tahini jogurtom a pečenými lieskovcami

18. JÚLA 2023

recept-na-grilovany-rimsky-salat-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 25m
food
POČET PORCIÍ 4

„Ako pripravujete šalát? Ja mám pre vás skvelý recept na rímsky šalát. A pozor, budeme ho grilovať,“ šokuje slovenský šéfkuchár Juraj Hruška v úvode prípravy ľahkého, no výdatného šalátu. Túto pochúťku, ideálnu na zdravé letné barbeque, máte na stole raz-dva, tak schuti do toho!

Čas prípravy: 25 min
Počet porcií: 4

Ingrediencie na šalát s hydinovou sekanou:

600 g pečená prsná sekaná so syrom

  • 4 ks baby rímsky šalát
  • 50 g olivový olej
  • 200 g biely jogurt
  • 1 PL tahini pasta
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • 20 g lieskovce
  • kôpor
  • 20 g kôprový olej
  • maslo
  • limeta

Ingrediencie na grilovaný baby rímsky šalát s hydinovou sekanou.

Postup prípravy:

  1. Hydinovú sekanú nakrájame na porcie a na grilovacej panvici opečieme spolu s rímskym šalátom prekrojeným na polovice.
  2. Do bieleho jogurtu medzitým pridáme tahini pastu, cesnak, soľ, korenie, limetkovú šťavu a kôpor a vymiešame dresing.
  3. Lieskovce opečieme na sucho a rozdrvíme na kúsky.
  4. Prizdobíme kôprom a prelejeme kôprovým olejom.

Vedeli ste, že:

S tahini pastou to v tomto recepte netreba preháňať. Príliš veľa tahini pasty môže ovplyvniť finálnu chuť jedla. Ak totižto použijete veľké množstvo, jogurt bude horký až trpký.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge