Grilovaný baby rímsky šalát s hydinovou sekanou, tahini jogurtom a pečenými lieskovcami
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
25m
POČET PORCIÍ
4
„Ako pripravujete šalát? Ja mám pre vás skvelý recept na rímsky šalát. A pozor, budeme ho grilovať,“ šokuje slovenský šéfkuchár Juraj Hruška v úvode prípravy ľahkého, no výdatného šalátu. Túto pochúťku, ideálnu na zdravé letné barbeque, máte na stole raz-dva, tak schuti do toho!
Čas prípravy: 25 min
Počet porcií: 4
Ingrediencie na šalát s hydinovou sekanou:
600 g pečená prsná sekaná so syrom
- 4 ks baby rímsky šalát
- 50 g olivový olej
- 200 g biely jogurt
- 1 PL tahini pasta
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
- 20 g lieskovce
- kôpor
- 20 g kôprový olej
- maslo
- limeta
Postup prípravy:
- Hydinovú sekanú nakrájame na porcie a na grilovacej panvici opečieme spolu s rímskym šalátom prekrojeným na polovice.
- Do bieleho jogurtu medzitým pridáme tahini pastu, cesnak, soľ, korenie, limetkovú šťavu a kôpor a vymiešame dresing.
- Lieskovce opečieme na sucho a rozdrvíme na kúsky.
- Prizdobíme kôprom a prelejeme kôprovým olejom.
Vedeli ste, že:
S tahini pastou to v tomto recepte netreba preháňať. Príliš veľa tahini pasty môže ovplyvniť finálnu chuť jedla. Ak totižto použijete veľké množstvo, jogurt bude horký až trpký.