Sous-vide kuracie stehno s paprikou a cuketou na tri spôsoby

13. JÚLA 2023

hotove-kuracie-stehna-sous-vide-recept-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

food
POČET PORCIÍ 4

„Sous-vide chutí rovnako luxusne, ako pôsobí jeho názov. My si ho v tomto recepte pripravíme spolu s cuketou. A to dokonca až na tri spôsoby,“ prezrádza šéfkuchár Juraj Hruška v úvode príprav tohto skvelého sezónneho jedla. Vyskúšajte ho spolu s ním.

Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na prípravu kuracieho stehna:

600 g Sous-vide kuracie stehno s paprikou

  • 110 g cuketa
  • 20 g soľ
  • 100 g cibuľa
  • 10 g cesnak
  • 80 g olej
  • 10 g kôpor
  • 200 g sladká smotana
  • 50 g maslo
  • 4 PL ocot
  • korenie
  • 40 g olivový olej
  • 3 PL med
  • citrónová šťava
  • 20 g pažítka
  • 5 g šalvia

Ingrediencie na domáci sous-vide z kuracích kuracích stehien.

Postup prípravy:

  1. Kuracie stehno prehrejeme v rúre a následne nakrájame na potrebné porcie.
  2. Cuketu si rozdelíme na tri časti. Prvú časť cukety nahrubo nastrúhame a pripravíme z nej základ spolu s olivovým olejom, cibuľou, cesnakom a vodou.
  3. Všetko spolu osolíme, okoreníme a podusíme do polomäkka.
  4. Prilejeme sladkú smotanu a kôpor a povaríme.
  5. Pridáme maslo, ocot a premixujeme na hustý veloute, ktorý ešte dochutíme medom.
    Druhú časť cukety pokrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, potrieme olivovým olejom a z obidvoch strán ugrilujeme.
  6. Tretiu časť cukety nakrájame na tenké pásiky; tie ochutíme dresingom z olivového oleja, citrónovej šťavy, medu, šalvie a pažítky.

Vedeli ste, že:

Milí priatelia, pri príprave cukety a jej kúpe si dávajte pozor na jej surovú chuť. Správne zrelá cuketa by mala chutiť jemne a maslovo. Pokiaľ cuketa chutí za surova horko, nie je vhodná na konzumáciu.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge