Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak

18. JÚLA 2023

recept-z-kuracej-pecienky-scaled
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 40m
food
POČET PORCIÍ 4

„Pečeň obsahuje množstvo výživných látok. Ukážem vám, ako ju pripravujú profesionálni kuchári a na záver pridám šikovný tip na marinádu – Uhádnete, čo pridávam k olivovému oleju na čerstvú zeleninu?“ Nebudeme vás napínať. Juraj Hruška vám to prezradí v tomto skvelom recepte.

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na prípravu kuracej pečene:

400 g kuracia pečeň

  • 50 g olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • 5 g tymián
  • 150 g červená cibuľa
  • 100 g červené víno
  • 3 ks červená čerstvá kapia, červená paprika
  • 3 PL ovocný ocot, napríklad hruškový
  • 4 krajce kváskový chlieb
  • 1 celý cesnak
  • 10 g petržlenová vňať hladká
  • 1 ks jarná cibuľka

 

Potrebné ingrediencie na domáci creme fraiche a kurací piroh

Postup prípravy: 

  1. Očistenú a osušenú kuraciu pečeň nakrájame na kúsky.
  2. Červenú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenko. 
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu spolu s pečienkou. 
  4. Počas restovania podlievame červeným vínom, osolíme, okoreníme a pridáme tymián.
  5. Papriku a kapiu medzitým potrieme olejom a pečieme pri teplote 200°C, kým bude šupka čierna.  
  6. Osolený cesnak zabalíme do alobalu a pri teplote 180°C pečieme domäkka.
  7. Upečenú zeleninu vyberieme z rúry a zhruba na 10 minút zakryjeme fóliou. 
  8. Ošúpeme, vyberieme jadrá a nakrájanú na rezance ju osolíme, okoreníme, prilejeme ovocný ocot a zmiešame spolu s olivovým olejom. 
  9. Cesnak, ktorý sa nám medzičasom upiekol, olúpeme, pretlačíme, posolíme a polejeme olivovým olejom. 
  10. Na vzniknutý krém, ktorým potrieme hrianku, ukladáme restovanú pečeň, potom papriku a nakoniec nakrájanú petržlenovú vňať a jarnú cibuľku.

Vedeli ste, že…

Aj chuť kuracej pečene môže byť ešte výraznejšia. Ako na to? Vňať aj cibuľku odporúčam namarinovať kvalitným octom a olivovým olejom. Takto marinované umocnia chuťové kvality celého jedla. 

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 4 / 5. Počet hodnotení: 4

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge