Kuracie Kung Pao
2. DECEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
1h 30m
POČET PORCIÍ
4
„Nech zdvihne ruku, kto ešte nejedol kuracie Kung pao! Skúste klasiku s nádychom Ázie podľa môjho receptu a využite skvelý tip na marinádu, s ktorou bude kuracie mäsko chutiť jednoducho fantasticky.“ Zdvihli ste ruku, však? Šéfkuchár Peter Slačka pre nás pripravil recept, ktorý povýši toto chutné kuracie kung pao na novú úroveň.
Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie kuracie Kung Pao:
Marináda:
- 1 PL PRB sójová omáčka light
- 1 PL hubová sójová omáčka
- 1 PL solamyl
- 100 g olej
- 1 ČL cesnaková pasta
- 1 ČL zázvorová pasta
Omáčka:
- 150 g vývar
- 1 PL solamyl
- 40 g hubová sójová omáčka
- 30 g ustricová omáčka
- 1PL čierny ocot
- 1 PL sladká sójová omáčka
- 2 PL PRB sójová omáčka
Zelenina:
- 80 g cibuľa
- 100 g paprika mix
- 120 g karfiol
- 30 g koriander
- 5 g sezam
- 50 g kešu orechy
- 50 g jarná cibuľka
Príloha:
- ryža
Postup prípravy:
- Pripravíme si marinádu.
- Kura namarinujeme.
- Pripravíme si omáčku tak, že zmiešame všetky ingrediencie.
- Pripravíme a nakrájame si zeleninu.
- Kura sprudka opečieme a pridáme zeleninu.
- Restujeme spolu cca 2 minúty na ohni.
- Pridáme omáčku.
- Kuracie kung pao chvíľku povaríme.
- Uvaríme ryžu.
- Hotové kuracie kung pao servírujeme s koriandrom, orieškami a jarnou cibuľkou.
Vedeli ste, že…
Marináda zaručí to, že mäso zostane po prudkom opečení krásne šťavnaté a chuťovo bohaté. Dôležitá je aj príprava ryže – guľatozrnnú ryžu najprv umyjeme, potom ju vložíme do hrnca a zalejeme horúcou vodou. Varíme na slabom plameni približne 15 až 17 minút. Po uvarení ryžu hneď nepremiešavame, ale ju necháme zakrytú pokrievkou – prirodzene odstáť v pare ďalších 15 minút. Potom bude krásne sypká.