Kuracie nugetky v parmezánovom cestíčku
25. NOVEMBRA 2021
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
45m
POČET PORCIÍ
3
Kuracie nugetky poznajú mnohí z nás ako jedlo z fast foodov. No čo ak predĺžime dobu prípravy o niekoľko minút? Vznikne nám nielen veľmi chutné, ale zároveň aj nutrične hodnotné jedlo. Poďme sa spolu pozrieť, ako sa pripravujú kuracie nugetky v pohodlí domova.
Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na kuracie nugetky
- 350 g čerstvého kuracieho filé, vnútorného prsného svalu
- 30 g hladkej múky
- 40 g strúhanky
- 30 g parmezánu
- 1 vajce
- 1 ČL sušeného cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 a ½ PL repkového oleja
Postup prípravy:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.
- Do troch misiek si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajce a strúhanku zmiešanú so sušeným cesnakom a najemno nastrúhaným parmezánom.
- Kuracie nugetky najskôr obalíme v múke, následne v rozšľahanom vajíčku a na záver v parmezánovej strúhanke.
- Kuracie nugetky ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie, zľahka ich prelejeme olejom a upečieme ich do chrumkava – približne 20 minút pri teplote 180°C.
- Kuracie nugetky podávame s dipmi podľa chuti.
Vedeli ste, že…
1. Všeobecne sa verí, že kuracie nugetky sa vo fastfoodoch vyrábajú z kuracieho odpadu. No pravdou je, že ich z 50 % tvoria nastrúhané kuracie prsia a druhú polovicu tvorí zmes kože, krvných ciev, kostí, tuku a spojivového tkaniva.
2. 100 gramov parmezánu obsahuje toľko bielkovín, koľko je v 225 gramoch bravčového mäsa alebo v 190 gramoch pstruha? Ak teda spojíte kuracie nugetky a parmezánové cestíčko alebo dip, dostanete obsahovo veľmi nutričné jedlo.
3. Pôvodný recept na výrobu parmezánu vymysleli mnísi. Snažili sa prísť na najvhodnejší spôsob konzervovania mlieka. Od tých čias sa výrobný proces syra v podstate nezmenil.