Kuracie Pad thai
7. MÁJA 2021
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
30m
POČET PORCIÍ
2
Máte chuť na trochu thajskej exotiky? Vyskúšajte kuracie Pad Thai od našej foodblogerky Simony Malkovej. Základom pokrmu Pad Thai sú ryžové rezance osmažené na wok panvici s vajíčkom, tofu a ďalšími špeciálnymi prísadami volenými podľa chuti. Dôležitou ingredienciou je aj zelenina a výrazné korenie, ktoré jedlu dodá špecifickú chuť.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcii: 2
Ingrediencie na kuracie mäso Pad Thai
- 300g kuracích filé HYZA
- 150 g ryžových rezancov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- 20 ml repkového oleja
- 2 vajíčka
- 60 g sójových klíčkov
- soľ
Ingrediencie na omáčku Pad Thai
- 40 ml sójovej omáčky
- 1 ČL rybacej omáčky
- 20 g trstinového cukru
- šťava z ½ limetky
Ingrediencie na servírovanie Pad Thai
- 40 g opražených arašidov
- zväzok koriandru
- limetka
- jarná cibuľka
Postup prípravy:
- Kuracie filé HYZA nakrájame na menšie kúsky, jarnú cibuľku na krúžky a cesnak na tenké plátky.
- V menšej miske si pripravíme omáčku. Zmiešame sójovú omáčku, rybaciu omáčku, trstinový cukor a limetkovú šťavu.
- Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom kuracie mäso. Pridáme cesnak s cibuľkou, ktorý taktiež orestujeme. Kuracie filé s cibuľkou a cesnakom zhrnieme na jednu časť panvice.
- Na druhú časť panvice následne rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme a za stáleho miešania opražíme.
- Do panvice následne pridáme uvarené ryžové rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu premiešame.
- Na záver pridáme sójové klíčky, premiešame a môžeme servírovať. Kuracie Pad thai servírujeme posypané opraženými arašidmi, jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a kúskom limetky.
Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:
1. Kuracie mäso nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysuší a stratí želanú šťavnatosť.
2. Pokiaľ si uvaríte balíček ryžových rezancov a odmeriate si ich za šálku, dostanete na tanier asi 190 kalórií.
3. Existujú rôzne druhy sójových omáčok, z ktorých každá má svoju špecifickú chuť i použitie. Čínska sójová omáčka je tekutejšia a svetlejšia – používa sa predovšetkým na dochutenie hotových jedál. Tamari omáčka je zas vhodná pre ľudí s neznášanlivosťou lepku, pretože jej receptúra neobsahuje pšenicu.