Kuracie pečienky na červenom víne
10. NOVEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
2h
POČET PORCIÍ
4
„Na zdravie, na pečenie! Ak máte radi kuracie pečene a tiež trochu červeného vína, pri tomto recepte sa budete zaručene zalizovať. Prezradím vám, ako dosiahnete, aby kuracia pečeň zostala aj na tanieri správne mäkká.“ Nasledujte overený postup šéfkuchára Petra Slačku a pripravte si chutné kuracie pečienky na červenom víne.
Čas prípravy: 120 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na kuracie pečienky na červenom víne:
- 300 g kuracie pečienky
- 10 g hladká múka
- 60 g maslo
- 40 g olej
- ½ ČL rasca mletá
- ½ ČL zmes indického korenia Garam masala
- 100 g šalotka
- 60 g demi-glace
- 50 g červené víno
- 50 g portské víno
- 30 g petržlenová vňať hladkolistá
- soľ
- korenie
- 300 g kváskový chlieb
Postup prípravy:
- Očistíme si kuracie pečienky od blaniek a žiliek.
- Múku zmiešame s korením a obalíme v nej pečienku.
- Červené a portské víno zvaríme.
- Na oleji sprudka opečieme pečienku a nakrájanú šalotku.
- Pridáme zvarené víno a maslo.
- Pridáme demi-glace.
- Odstavíme.
Hotové kuracie pečienky na červenom víne dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s kváskovým chlebom.
Vedeli ste, že…
Aby bola pečienka mäkká, počas varenia ju nesolíme. Soľ pridáme až na konci pred servírovaním. K tomuto receptu odporúčam polosladké červené víno, ktoré celému jedlu dodá jemne sladkú chuť.