Kuracie prsia caprese s čerstvým šalátom a bazalkou
26. MARCA 2021
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
45m
POČET PORCIÍ
2
Ako preniesť kus talianskeho temperamentu priamo na tanier? Naša foodblogerka Simona Malková si pre vás pripravila ďalší chutný recept plný sviežich chutí. Stačí skombinovať šťavnaté kuracie prsia s paradajkou, mozzarellou, bazalkou a vyváženým korením, a ľahký letný obed je na svete! Vychutnajte si naše HYZA kuracie prsia caprese.
Čas prípravy: 45 minút
Počet porcii: 2
Ingrediencie na kuracie prsia caprese
- 500 g kuracích pŕs (2 ks Čerstvé zlaté kuracie rezne)
- 1 veľká paradajka
- 80 g mozzarelly
- 40 g sušených paradajok v oleji
- hrsť čerstvej bazalky
- 1 PL olivového oleja
- 20 ml octu balsamico
- 10 g trstinového cukru
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy:
- Kuracie prsia si umyjeme pod prúdom vody, následne ich dôkladne osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Ochutené kuracie mäso následne pozdĺžne narežeme tak, aby nám vznikla kapsa.
- Do kapsy vložíme rajčinu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, plátky mozzarelly, lístky čerstvej bazalky a na kúsky nakrájané sušené rajčiny.
- Kuraciu kapsu prehneme a jemne zaistíme špáradlami tak, aby nám náplň počas prípravy držala pekne vcelku.
- Kuracie kapsy krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán.
- Na kuracie mäso následne nalejeme balsamico ocot a posypeme ich trstinovým cukrom.
- Kuracie prsia dopečieme v rúre pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ich s čerstvým šalátom, bazalkou a šťavou z výpeku.
Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:
1. Kuracie prsia nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysušia a stratia želanú šťavnatosť.
2. Kuracie prsia bez kostí by sa mali piecť približne 20-30 minút.
3. Kuracie prsia s kosťou možno piecť dlhšie, približne 30-40 minút.