Kuracie mäso s omáčkou
12. NOVEMBRA 2018
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
50m
POČET PORCIÍ
2
Extra chutné omáčky s kúskami kuracieho mäsa sa perfektne hodia k akejkoľvek prílohe, ktorú preferujete alebo práve máte poruke. Šťavnaté a diétne mäso sa teší všeobecnej obľube aj kvôli svojej rýchlej príprave. Kuracie mäso je veľmi univerzálne a môžete ho pripraviť na množstvo spôsobov. Skúste náš overený spôsob a pripravte si kuracie prsia s parmezánovou omáčkou.
Ingrediencie na kuracie mäso s omáčkou:
- 2 kuracie prsia
- 6 dlhých plátkov anglickej slaniny
- soľ
- maslo
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 60g jemne nastrúhaného parmezánu
- 200g hustej kyslej smotany
- biele korenie
Postup prípravy:
- Kuracie prsia osolíme z oboch strán a obalíme anglickou slaninou.
- Opečieme ich na masle a hotové odložíme na teplom mieste.
- Do výpeku pridáme horčicu, parmezán, kyslú smotanu, premiešame a zohrejeme.
- Dochutíme soľou a bielym korením.
- Kuracie prsia s parmezánovou omáčkou môžete podávať s akoukoľvek prílohou.
- Skvelo sa k tomu chodí opečená bagetka alebo ryža.
- Dobrú chuť
Vedeli ste, že…
1. … ak dávate prednosť syru cheddar, musíte pridať asi 1 šálku nakrájaného syra namiesto parmezánu.
2. … ak chcete dosiahnuť toskánsku vôňu, stačí pridať ½ šálky nakrájaných na slnku sušených paradajok a lyžicu alebo viac čerstvých bazalkových listov.
3. … ak sú kuracie prsia príliš veľké, stačí ich nakrájať na polovicu (horizontálne) a urobiť dve kotlety rovnomernej hrúbky. Prípadne môžete zakúpiť už nakrájané kuracie prsia.