Kuracie prsia so špargľou a hráškovým krémom

1. DECEMBRA 2022

kuracie-prsia-so-sparglou
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

clock
TRVANIE 20m
food
POČET PORCIÍ 4

„Zelené polievky vždy vyzerajú lepšie a zelenšie od kuchára, však? Ak chcete vedieť, prečo je to tak, a ako úžasne chutia v spojení s kuracími prsiami a špargľou, pozrite si jednoduchý recept na túto hráškovú dobrotu. S Jankom Hraškom či bez, tip odo mňa máte zaručený.“ Vrhnite sa do prípravy úžasne chutného a jednoduchého receptu od šéfkuchára Petra Slačku.

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na kuracie prsia so špargľou: 

Ingrediencie na kuracie prsia so špargľou a hráškovým krémom

Postup prípravy:

  1. Na masle speníme cibuľku.
  2. Pridáme čerstvé kuracie trupy a restujeme cca 5 minút, na malom ohni do sklovita.
  3. Zalejeme vodou a varíme cca 30 minút.
  4. Pridáme kuracie prsia a varíme spolu cca 10 minút, aby sa kuracie prsia uvarili.
  5. Prsia a trupy vyberieme.
  6. Pridáme 500 g hrášku, varíme cca 5 minút.
  7. Pridáme špenát a varíme 1 minútku.
  8. Vylejeme do mixéra a mixujeme dohladka.
  9. Dochutíme soľou a cukrom.
  10. Kuracie prsia nakrájame.
  11. 100 g hrášku oblanšírujeme v osolenej vode 2 minúty.
  12. Potom ho vyberieme a vložíme do ľadovej vody.
  13. Kuracie prsia so špargľou a hráškovým krémom sú pripravené na servírovanie.

Vedeli ste, že…

Ak ste doteraz, dumali, ako sa nám kuchárom daria krásne zelené polievky, tu je. Čerstvý špenát umyjeme a krátko blanšírujeme! V spojení s kuracími prsiami chutí úžasne.

heart-small

Ohodnotiť recept

Priemer: 0 / 5. Počet hodnotení: 0

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge