Kuracie prsia so špargľou a hráškovým krémom
1. DECEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
20m
POČET PORCIÍ
4
„Zelené polievky vždy vyzerajú lepšie a zelenšie od kuchára, však? Ak chcete vedieť, prečo je to tak, a ako úžasne chutia v spojení s kuracími prsiami a špargľou, pozrite si jednoduchý recept na túto hráškovú dobrotu. S Jankom Hraškom či bez, tip odo mňa máte zaručený.“ Vrhnite sa do prípravy úžasne chutného a jednoduchého receptu od šéfkuchára Petra Slačku.
Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na kuracie prsia so špargľou:
- 600 g čerstvé kuracie trupy
- 300 g čerstvé kuracie prsia
- 1,2 l vody
- 600 g hrášok
- 100 g biela cibuľa
- 150 g maslo
- 150 g baby špenát
- 150 g zemiaky
- 100 g feta syr
- 30 g hráškové výhonky
- 20 g kvetinky
- 30 g olivový olej extra panenský
- 500 g špargľa
- soľ
- korenie
Postup prípravy:
- Na masle speníme cibuľku.
- Pridáme čerstvé kuracie trupy a restujeme cca 5 minút, na malom ohni do sklovita.
- Zalejeme vodou a varíme cca 30 minút.
- Pridáme kuracie prsia a varíme spolu cca 10 minút, aby sa kuracie prsia uvarili.
- Prsia a trupy vyberieme.
- Pridáme 500 g hrášku, varíme cca 5 minút.
- Pridáme špenát a varíme 1 minútku.
- Vylejeme do mixéra a mixujeme dohladka.
- Dochutíme soľou a cukrom.
- Kuracie prsia nakrájame.
- 100 g hrášku oblanšírujeme v osolenej vode 2 minúty.
- Potom ho vyberieme a vložíme do ľadovej vody.
- Kuracie prsia so špargľou a hráškovým krémom sú pripravené na servírovanie.
Vedeli ste, že…
Ak ste doteraz, dumali, ako sa nám kuchárom daria krásne zelené polievky, tu je. Čerstvý špenát umyjeme a krátko blanšírujeme! V spojení s kuracími prsiami chutí úžasne.