Kuracie tacos al Pastor
1. DECEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
15m
POČET PORCIÍ
4
„Holá, Mexico! Kuracie tacos al Pastor patria medzi jedlá jednoduchšie na prípravu, chutia však skvele a rovnako dobre aj zasýtia. Okrem špeciálnej prípravy mäsa vám ukážem aj jednoduchý trik, ako zabrániť oxidácii avokáda, ktoré k tomuto jedlu neodmysliteľne patrí. Dobrú chuť, amigos!“ Neváhajte a pripravte si úžasne chutné kuracie tacos al Pastor podľa Petra Slačku.
Čas prípravy: 120 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie kuracie tacos al Pastor:
- 500 g čerstvé kuracie stehno
- 1 PL údená paprika
- 100 g ananásová šťava
- 1 ČL rímska rasca
- ½ ČL sušený cesnak
- 1 chilli chipotle (prípadne iné chilli)
- 1 ČL údená soľ
- 1 ČL oregano sušené
- 1 ČL cukor
- 1 PL jablčný ocot
- 50 g vývar
- 1 ČL koriander sušený
- 1 ks limetka
- 2 ks cibuľa žltá
- 1 ks ananás
Salsa avokádo
- 70 g koriander
- 30 g papričiek jalapeňo
- 1 ks avokádo
- 1 ks limetka
- 1 ČL vločkovej soli Maldon
- 5 ks lokše (10 cm)
Postup prípravy:
- Ako prvú si na kuracie tacos pripravíme marinádu.
- Všetky ingrediencie na mäso okrem ananásu a kuracieho stehna zmiešame v miske.
- V pripravenej zmesi namarinujeme kuracie stehno.
- Očistíme a nakrájame ananás.
- Namarinované kuracie stehno pečieme pod alobalom v rúre 30 min na 180 °C.
- Po 30 min. odokryjeme a prepneme na gril + pridáme očistený a nakrájaný ananás.
- Medzitým si pripravíme avokádovú salsu.
- Keď je kura hotové, necháme ho vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.
- Lokše krátko opečieme na panvici.
- Nanesieme avokádovú salsu a pridáme pečené kuriatko
- Dozdobíme koriandrom a hotové kuracie al pastor tacos môžeme servírovať.
Vedeli ste, že…
Ak chceme zabrániť oxidácii avokáda, potrieme ho citrónom a olivovým olejom. Avokádo zostane pekne zelené, ak ho hneď pokvapkáme citrónovou alebo limetkovou šťavou. Neprekračujte však viac ako 24 hodín a skladujte vždy v chladničke.