Kurča na pomarančoch
4. JÚLA 2019
AUTOR RECEPTU
HYZA
Viete, ako dostanete chuť (víťaznej) exotiky do domáceho kurčaťa? Tajomstvo kuchárky Janatini by Jana Tomas spočíva v jednoduchej, ale skvelej omáčke.
Ingrediencie:
- 0,5kg kuracích pŕs
- šálka pomarančovej šťavy
- 2 lyžičky octu
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1/2 šálky cukru
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 čajovú lyžičku zázvoru
- chilli na dochutenie
- pomarančovú kôru z jedného pomaranča
Postup:
Zmiešajte spolu šálku pomarančovej šťavy, 2 lyžičky octu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1/2 šálky cukru, 2 lyžičky sójovej omáčky, čajovú lyžičku zázvoru, trochu červeného chili a pomarančovú kôru z jedného pomaranča. Zamiešajte a ohrievajte približne tri minúty. Omáčka je vhodná k akokoľvek upravenému kurčaťu, najlepšie však vynikne, ak ju servírujeme k mäsku nakrájanému na kocky, ako príloha je najvhodnejšia ryža.
Video z varenia si môžete pozrieť tu.