Kurča na pomarančoch

4. JÚLA 2019

Popular,American-chinese,Cuisine,,Glazed,Orange,Chicken,In,A,Bowl,,Chinese
person
AUTOR RECEPTU

HYZA

Viete, ako dostanete chuť (víťaznej) exotiky do domáceho kurčaťa? Tajomstvo kuchárky Janatini by Jana Tomas ‍ spočíva v jednoduchej, ale skvelej omáčke.

Ingrediencie:

  • 0,5kg kuracích pŕs
  • šálka pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky octu
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku zázvoru
  • chilli na dochutenie
  • pomarančovú kôru z jedného pomaranča

Postup:

Zmiešajte spolu šálku   pomarančovej šťavy, 2 lyžičky octu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1/2 šálky cukru, 2 lyžičky sójovej omáčky, čajovú lyžičku zázvoru, trochu   červeného chili a pomarančovú kôru z jedného pomaranča. Zamiešajte a ohrievajte približne tri minúty. Omáčka je vhodná k akokoľvek upravenému kurčaťu, najlepšie však vynikne, ak ju servírujeme k mäsku nakrájanému na kocky, ako príloha je najvhodnejšia ryža.

Video z varenia si môžete pozrieť tu.

Ohodnotiť recept

Priemer: 5 / 5. Počet hodnotení: 1

Zdieľajte so známymi

heart

RECEPTY Inšpirujte sa
chutnými receptami

recepty-badge