Plnené kuracie prsia v cestíčku
13. APRÍLA 2018
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
1h 30m
POČET PORCIÍ
4
Plnené kuracie mäso možno pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Jedným z najobľúbenejších sú kuracie prsia v cestíčku. Aj cestíčko však môže mať mnoho rôznych podôb – od klasického trojobalu až po inovatívnejšie lístkové cesto. Poďme si spoločne pripraviť plnené kuracie prsia v lístkovom cestíčku. Chutné plnené kuracie prsia z nášho receptu v sebe ukrývajú svieži pór a lahodnú kuraciu šunku HYZA.
Ingrediencie na plnené kuracie prsia:
- 500g HYZA čerstvých kuracích rezňov,
- 100g HYZA kuracej šunky,
- 1 väčší pór,
- mleté čierne korenie,
- soľ,
- lístkové cesto,
- vajíčko
Postup prípravy:
- Kuracie prsia naklepeme a osolíme.
- Na pripravené kuracie prsia poukladáme kuraciu šunku.
- Pór si nakrájame na tenké krúžky a poukladáme ho na šunku.
- Takto pripravené kuracie prsia zvinieme a spevníme tak, aby sa nám nerozpadli.
- Pripravíme si lístkové cesto a potrieme ho vajíčkom.
- Pripravené kuracie prsia obalíme do lístkového cesta, potrieme z vrchu vajíčkom a dáme piecť.
- Po upečení si kuracie prsia nakrájame na hrubšie krúžky.
- Kuracie prsia v cestíčku môžeme servírovať.
- Ako prílohu si môžeme zvoliť napríklad zemiaky s rozmarínom alebo ryžu.
- Dobru chuť.
Vedeli ste, že…
… ak sa vám často stáva, že kuracie mäso býva vysušené, je možno najvyšší čas zaobstarať si nový sporák. Nové rúry vybavené cirkuláciou vzduchu majú častokrát zaoblený tvar a umiestnenie vetráku spôsobuje, že horúci vzduch je tlačený okolo celého objemu rúry. Mäso tak pri pečení získa na povrchu chrumkavú kôrku, ale vo vnútri zostane šťavnaté. Myslite na to aj pri dnešnej príprave plnených kuracích pŕs v cestíčku.