Restovaná kuracia pečeň, šalát z pečených paprík, kvásková hrianka, pečený cesnak
18. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
40m
POČET PORCIÍ
4
„Pečeň obsahuje množstvo výživných látok. Ukážem vám, ako ju pripravujú profesionálni kuchári a na záver pridám šikovný tip na marinádu – Uhádnete, čo pridávam k olivovému oleju na čerstvú zeleninu?“ Nebudeme vás napínať. Juraj Hruška vám to prezradí v tomto skvelom recepte.
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na prípravu kuracej pečene:
- 50 g olivový olej
- soľ
- korenie
- 5 g tymián
- 150 g červená cibuľa
- 100 g červené víno
- 3 ks červená čerstvá kapia, červená paprika
- 3 PL ovocný ocot, napríklad hruškový
- 4 krajce kváskový chlieb
- 1 celý cesnak
- 10 g petržlenová vňať hladká
- 1 ks jarná cibuľka
Postup prípravy:
- Očistenú a osušenú kuraciu pečeň nakrájame na kúsky.
- Červenú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenko.
- Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu spolu s pečienkou.
- Počas restovania podlievame červeným vínom, osolíme, okoreníme a pridáme tymián.
- Papriku a kapiu medzitým potrieme olejom a pečieme pri teplote 200°C, kým bude šupka čierna.
- Osolený cesnak zabalíme do alobalu a pri teplote 180°C pečieme domäkka.
- Upečenú zeleninu vyberieme z rúry a zhruba na 10 minút zakryjeme fóliou.
- Ošúpeme, vyberieme jadrá a nakrájanú na rezance ju osolíme, okoreníme, prilejeme ovocný ocot a zmiešame spolu s olivovým olejom.
- Cesnak, ktorý sa nám medzičasom upiekol, olúpeme, pretlačíme, posolíme a polejeme olivovým olejom.
- Na vzniknutý krém, ktorým potrieme hrianku, ukladáme restovanú pečeň, potom papriku a nakoniec nakrájanú petržlenovú vňať a jarnú cibuľku.
Vedeli ste, že…
Aj chuť kuracej pečene môže byť ešte výraznejšia. Ako na to? Vňať aj cibuľku odporúčam namarinovať kvalitným octom a olivovým olejom. Takto marinované umocnia chuťové kvality celého jedla.