Sladko-kyslé kuracie soté s ananásom
21. SEPTEMBRA 2021
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
25m
POČET PORCIÍ
4
Kuracie soté je obľúbeným jedlom mnohých z nás. Milujeme ho nielen pre jeho delikátnu, šťavnatú chuť, ale aj pre jeho rýchlu a nenáročnú prípravu. Naša foodblogerka Simona Malková si pre vás pripravila jeho sladkokyslú variáciu. Vyskúšajte aj vy sladkokyslé kuracie soté s ananásom a preneste si na tanier kúsok exotiky.
Čas prípravy: 25 minút
Počet porcií: 4 porcie
Ingrediencie na kuracie soté
- 500 g čerstvých kuracích rezňov potrebných na kuracie soté
- 1 červená kapia
- 250 g konzervovaného ananásu
- 1 PL repkového oleja
- 1 PL sezamu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
- soľ
- mleté čierne korenie
- jarná cibuľka na podávanie
Ingrediencie na omáčku
- 200 ml ananásovej šťavy z konzervy
- 50 ml sójovej omáčky
- 10 ml ryžového octu
- 1 kopcovitá PL kukuričného škrobu
Postup prípravy:
- Najskôr si očistíme cesnak a zázvor, ktoré nakrájame najemno. Červenú kapiu nakrájame na menšie kúsky.
- Druhým krokom je príprava omáčky. Omáčku na kuracie soté pripravíme zmiešaním ananásovej šťavy, sójovej omáčky, ryžového octu a kukuričného škrobu.
- Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky. Následne ich osolíme, okoreníme a osmažíme na repkovom oleji. Kuracie soté dochutíme pridaním cesnaku a zázvoru.
- Po krátkom orestovaní pridáme aj ananás, papriku a vopred pripravenú omáčku.
- Omáčku povaríme do zhustnutia a na záver do nej vmiešame sezamové semienka.
- Sladko-kyslé kuracie soté s ananásom servírujeme posypané sezamom, jarnou cibuľkou a podávame s ryžou.
Vedeli ste, že?
1. Ananás obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Meď, mangán, kalcium, horčík, vitamín C, beta-karotén, tiamín, vitamín B6.
2. Už jedna porcia ananásu obsahuje viac ako 130% dennej odporúčanej dávky vitamínu C.
3. Ananás obsahuje cenný enzým bromelín, ktorý pomáha pri trávení bielkovín. Kuracie soté s ananásom je tak ideálnou voľbou pri diétnom stravovaní.