Sladkokyslé grilované kuracie krídla
10. NOVEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
1h
POČET PORCIÍ
4
„Kto by odolal grilovaným kuracím krídlam? Skúste môj spôsob prípravy a okrem fantastickej sladkokyslej marinády s charakterom strednej Ameriky vám ukážem, ako vypiecť s grilovaním bez marinovania.“ Pustite sa spolu s Petrom Slačkom do prípravy úžasne chutných sladkokyslých grilovaných kuracích krídiel.
Čas prípravy: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na sladkokyslé grilované kuracie krídla:
Omáčka
- 20 g sójová omáčka (light)
- 20 g tmavý čínsky ocot Shaoshing
- 150 g med
- 50 g voda
- 1 ks údené tabasco
- 1 PL kečup
- 1 PL maslo
- 1 PL sezam
- solamyl podľa potreby
Dip:
- 100 g smotana
- 70 g modrý syr
- 30 g kyslá smotana
- 1 g soľ maldon
Zeleninové crudités:
- 100 g baby mrkva
- 100 g baby uhorka
- 100 g Sedano
Postup prípravy:
- Kuracie krídla rozkrájame na menšie kúsky.
- Surovú zeleninu nakrájame ako ozdobu.
- Osolíme, okoreníme a položíme na gril.
- Grilujeme do mäkka.
- V pripravenej miske si vodu zmiešame so solamylom.
- Zvyšné ingrediencie dáme do hrnca a privedieme k varu.
- Varíme na miernom ohni, hustotu korigujeme pripraveným solamylom.
- Smotanu necháme zovrieť a nadrobíme do nej modrý syr.
- Dochutíme kyslou smotanou a soľou a rozmixujeme do hladka.
- Ugrilované kuracie krídla zalejeme horúcou marinádou a necháme prebublať.
- Sladkokyslé kuracie krídla posypeme sezamom a môžeme servírovať.
Dip:
- Smotanu necháme zovrieť a nadrobíme do nej modrý syr.
- Dochutíme kyslou smotanou a soľou a rozmixujeme do hladka.
Crudités:
- Surovú zeleninu nakrájame ako ozdobu.
Vedeli ste, že…
Aby sme mali kuracie krídla krásne vypečené, dávame marinádu až úplne nakoniec. Do marinády pridajte údenú mletú papriku alebo údené tabasco, ktoré celému jedlu pridajú želanú údenú chuť.