Sous-vide kuracie stehno s paprikou a cuketou na tri spôsoby
13. JÚLA 2023
AUTOR RECEPTU
HYZA
POČET PORCIÍ
4
„Sous-vide chutí rovnako luxusne, ako pôsobí jeho názov. My si ho v tomto recepte pripravíme spolu s cuketou. A to dokonca až na tri spôsoby,“ prezrádza šéfkuchár Juraj Hruška v úvode príprav tohto skvelého sezónneho jedla. Vyskúšajte ho spolu s ním.
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na prípravu kuracieho stehna:
600 g Sous-vide kuracie stehno s paprikou
- 110 g cuketa
- 20 g soľ
- 100 g cibuľa
- 10 g cesnak
- 80 g olej
- 10 g kôpor
- 200 g sladká smotana
- 50 g maslo
- 4 PL ocot
- korenie
- 40 g olivový olej
- 3 PL med
- citrónová šťava
- 20 g pažítka
- 5 g šalvia
Postup prípravy:
- Kuracie stehno prehrejeme v rúre a následne nakrájame na potrebné porcie.
- Cuketu si rozdelíme na tri časti. Prvú časť cukety nahrubo nastrúhame a pripravíme z nej základ spolu s olivovým olejom, cibuľou, cesnakom a vodou.
- Všetko spolu osolíme, okoreníme a podusíme do polomäkka.
- Prilejeme sladkú smotanu a kôpor a povaríme.
- Pridáme maslo, ocot a premixujeme na hustý veloute, ktorý ešte dochutíme medom.
Druhú časť cukety pokrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, potrieme olivovým olejom a z obidvoch strán ugrilujeme. - Tretiu časť cukety nakrájame na tenké pásiky; tie ochutíme dresingom z olivového oleja, citrónovej šťavy, medu, šalvie a pažítky.
Vedeli ste, že:
Milí priatelia, pri príprave cukety a jej kúpe si dávajte pozor na jej surovú chuť. Správne zrelá cuketa by mala chutiť jemne a maslovo. Pokiaľ cuketa chutí za surova horko, nie je vhodná na konzumáciu.