Syrové a bylinkové kuracie fašírky
7. DECEMBRA 2021
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
45m
POČET PORCIÍ
4
Obľúbená foodblogerka Simona Malková vám tentokrát ukáže postup, ako na dokonalé fašírky. Nasledujte ho krok po kroku a pripravte nezabudnuteľné fašírky, o ktorých bude vaše okolie básniť. Za menej ako hodinu vykúzlite skvelé jedlo, ktoré nasýti celú rodinu, nebude ani príliš tvrdé, ani nasiaknuté olejom a dokonca bude dostatočne prepečené vo vnútri. Také sú syrovo-bylinkové kuracie fašírky od Simony.
Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na syrové a bylinkové kuracie fašírky
- 600 g čerstvých kuracích rezňov
- 1 vajce
- 50 g strúhanky
- 80 g tvrdého syra
- 1 veľká hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, tymian…)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL mletej papriky
- 1 PL repkového oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy:
- Kuracie mäso pomelieme a zmiešame ho s vajíčkom, soľou, korením, pretlačeným cesnakom, mletou sladkou paprikou, rascou a strúhankou.
- Z mäsovej zmesi by sa mali ľahko tvarovať fašírky, v prípade potreby môžeme pridať viac strúhanky.
- Mäsovú zmes rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame nahrubo nasekané bylinky a do druhej nahrubo nastrúhaný syr.
- Rukami z mäsovej zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré opečieme na repkovom oleji.
- Fašírky podávame ešte teplé.
Vedeli ste, že…
1. Fašírky majú aj svoj film? „Oblačno, miestami fašírky“ je animovaná komédia z roku 2009, kde hlavný hrdina vynájde stroj, ktorý nechtiac vyletí do… čo vám budeme písať, pozrite si to spolu s deťmi a spríjemnite si voľné chvíle.
2. Namiesto klasickej strúhanky či pečiva môžete použiť kukuričné lupienky alebo zemiakové čipsy, ktoré boli príliš dlho v otvorenom vrecku a navlhli. Skúste to pri budúcej príprave fašírok.
3. Ak chcete fašírky na stredomorský spôsob, stačí do zmesi nastrúhať citrónovú kôru, prípadne nasekané olivy či sušené paradajky.