Údené kuracie prsia na božskom šaláte
2. DECEMBRA 2022
AUTOR RECEPTU
HYZA
TRVANIE
15m
POČET PORCIÍ
4
„Poznáte božský šalát? Aj keď ho asi nejedávali bohovia na Olympe, jeho chuť je naozaj „božská” a skvele sa hodí k údeným kuracím prsiam. Šéfkuchár Peter Slačka sa s vami rád podelí aj o tip, ako pripraviť úžasnú chrumkavú zeleninu”.
Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na údené kuracie prsia na božskom šaláte:
- 300 g údené kuracie rezne
- 300 g baby rímsky šalát
- 100 g brokolica
- 4 ks uvarené vajíčko
- 100 g baby brokolica
- 100 g hrášok
- 120 g krémový slaný syr
- 80 g baby cuketa
- 60 g extra panenský olivový olej
Dresing:
- 50 g petržlenová vňať
- 50 g kôpor
- 30 g majonéza
- 10 g zelené tabasco
- 50 g cmar
- 100 g olivový olej Sansa di oliva
- 20 g citrón
- 20 g biele balzamiko
Postup prípravy:
- Ako prvé si očistíme rímsky šalát.
- Hrášok a brokolicu oblanšírujeme a potom vložíme do studenej vody.
- Cuketu nahobľujeme na mandolíne.
- Rozmixovaním ingrediencií si pripravíme dresing.
- Údené kuracie prsia naporcujeme a nakrájame avokádo.
- Listy šalátu dochutíme dressingom a začneme ukladať po poradí.
- Ako prvé ide brokolica spolu s hráškom a nasleduje kuriatko a ako posledné ukladáme avokádo s vajíčkom a syrom.
- Tento božský šalát ešte môžeme dozdobiť jedlými kvetmi alebo hrachovými výhonkami.
- Údené kuracie prsia sú pripravené na servírovanie, dobrú chuť.
Vedeli ste, že…
Blanšírovanie je rýchla úprava zeleniny varením a schladením. Voda by mala byť osolená tak, aby pripomínala chuť morskej vody a mala by prudko vrieť. Do vriacej vody vložíme zeleninu a necháme ju približne 15 – 20 sekúnd prejsť varom. Potom ihneď vyberieme a vložíme do ľadového kúpeľa. V ľadovom kúpeli necháme schladiť asi 3 minúty.